Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Jana_61

8. 11. 2010 2:06
A jak to poznat?

Já myslím, že to není ani tolik o tom "troufnout si", jako o důvěře v sami sebe.Skutečné umění osloví - alespoň já tomu věřím. Zahraje na nějakou strunu, něco rozezní. Ale my si moc netroufáme důvěřovat těm jemným signálům, které sami v sobě cítíme, když proti nim stojí vyjádření nějakých autorit (nebo tšěch, co společnost považuje za autority)...

0 0
možnosti
JJ

tenkdomacas

7. 11. 2010 23:48
Vezměte 10 bohatých snobů,nějaké úplatné novináře,

namalujte pár čar a přesvědčete je, že je to to nejúžasnější,co v životě viděli. A takto jsou většinou objevováni "umělci" ,kteří potom zbohatnou, protože skoro každý bohatý snob bude chtít mít doma obrazy toho umělce, jenž je tak skvělej. Vůbec nevadí, že ostatní si myslí, že snad oni jsou snad pitomí, že nepoznali, jak je to geniální .Král je nahý.

0 0
možnosti

Dispute

7. 11. 2010 21:43
Pan Knížák je pro mne nonkonformní ne-umělec, který má tak

velké EGO, že hrál i v televizi bídně na kytaru a k tomu velmi špatně zpíval. Dokonce s tím údajně vystupoval v poetické vinárně Viola naproti Národnímu divadlu. Doufám, že tam na něj chodilo méně a méně posluchačů - jako na relaxujícího chirurga malíře. Jeho socha -houba Václavka s tváří tehdejšího prezidenta Havla nebylo pro mne umění. Nevím jestli nakoupil ubohé a  sprosté obrazy Františka Ringo Čecha do Národní galerie, ale odborníci tvrdí, že peníze občanů vyplatil obrovské peníze za díla nevalné kvality svým známým. Ty obrazy skončí asi jen v depozitáři a nikdo je už neuvidí. Jejich umělecká hodnota neodpovídá vyplacené ceně. Bohužel.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS